Šie makaronai yra vieni populiariausių Italijoje, ir tikrai neveltui :) Dėl savo smagios formos, neretai yra vadinami „drugelio makaronais“. O man jie panašūs į kaspinėlius! :) Pati makaronų forma yra labai universali, todėl jie naudojami gaminant įvairius makaronų patiekalus. Puikiai dera su grietinėle, pomidorais, vištiena, parmezanu, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, įvairiais padažais. Taip pat naudojami troškiniams, sriuboms, nes puikiai išlaiko savo formą ir nesuglemba. Parduotuvėse galime pamatyti ir spalvotų "kaspinėlių", kurie tokias spalvas įgauna nuo špinatų, pomidorų padažo, maltų džiovintų prieskoninių žolelių ar kitų priedų.
Farfalle makaronai yra gaminami iš kietagrūdžių kviečių, kurie yra baltymingesni ir turi daugiau ląstelienos, todėl šios rūšies makaronai pasižymi mažesniu angliavandenių kiekiu, tačiau turi daugiau baltymų ir skaidulinių medžiagų. Dėl šių savybių, tokius makaronus rekomenduoja valgyti ir gydytojai - dietologai, tad drąsiai skanaukime šiuos linksmuosius Farfalle makaronus, derinkime juos su įvairiais ingredientais ir eksperimentuokime savo virtuvėse! :)
Receptai su Farfalle makaronais: