Fettuccine makaronai yra ilgi plokščios formos makaronai, panašūs į lakštinius. Tai yra vieni iš seniausių, tačiau populiariausių ir dažniausiai ruošiamų makaronų rūšių Italijos virtuvėje. Pažodžiui „fettuccine“ reiškia „nedidelės juostelės“. Šie makaronai yra gaminami iš kiaušinių ir miltų, dažniausiai 100 g. miltų naudojamas 1 kiaušinis.
Patys makaronai yra storesni, todėl dažniausiai patiekiami su įvairiais mėsos, sūrio, daržovių bei jūros gėrybių padažais. JAV vienas iš populiariausių fettuccine makaronų patiekalų yra fettuccine Alfredo, patiekiami su mėsa, vištiena ar krevetėmis. Taip pat populiaru šiuos makaronus tiekti su Carbonara padažu :) Aš dar nespėjau visų šių receptų išbandyti, bet sau pasižadu, kad jie tikrai mano virtuvėje apsilankys ir bus sėkmingai pasidalinti su jumis! :)