Vieni iš mėgstamiausių ir dažniausiai mano virtuvėje gaminamų makaronų yra cannelloni. Priešistorės jau tikrai nepamenu, kada susigundžiau pirmą kartą juos išbandyti, bet išbandžiusi nenusivyliau ir jie sėkmingai prigijo mano mažoje virtuvėje! :) Tiesą sakant, man jie patinka tuo, kad yra lengvai pagaminami, o aš virtuvėje mėgstu viską, kam nereikia skirti per daug dėmesio ir laiko, ir, žinoma, skanu, todėl nieko nuostabaus, kad taip patiko.
Patys cannelloni makaronai arba makaronai vamzdeliai yra platūs cilindro formos makaronai, kurie dažniausiai būna 2,54 cm. skermens ir 7,62 cm arba 10 cm ilgio. Cannelloni yra kilę iš Sorento, vieno gražiausių Italijos kurortų, tačiau greitai paplito ir kituose šalies regionuose. Pradžioje šie makaronai buvo vadinami „strascinati”, tačiau vėliau jie išpopuliarėjo ir tapo žinomi, kaip cannelloni.
Patiekalai iš šių makaronų yra paprastai ir lengvai paruošiami, todėl puikiai tinka rengiant pietus ar vakarienę didesniam kiekiui žmonių :) Dažniausiai jie patiekiami su mėsos (jautienos, veršienos, kiaulienos), įvairių rūšių sūrių (rikotos, permezano, mocarelos), daržovių (špinatų, morkų, salierų, porų), prieskoninių žolelių, obuolių, graikiškų riešutų įdarais bei įvairių rūšių padažais (grietinėlės, pomidorų, bešamelio). Žodžiu, fantazijai pasireikšti tikrai yra nemažai galimybių, o tai, manau, labai gerai, nes eksperimentai virtuvėje yra vienas iš smagiausių dalykų! :)