Virtuvės užrašai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-08

Garsioji Garfildo lazanija ir jos lakštai! :)

Garsioji Garfildo lazanija ir jos lakštai! :)

 

      Rašant šį straipsnį šypsausi iki ausų, nes iš tikrųjų apie lazaniją sužinojau iš nuotaikingojo Garfildo, ir kai pagalvoju, nebuvau nei girdėjusi, nei ragavusi, kol nepažiūrėjau garsiojo animacinio filmuko ir nepuoliau naršyti internete ieškodama lazanijos receptų! :) Parduotuvėse tie lazanijos lakštai gi prieš pat nosį būdavo išrikiuoti, bet va, reikėjo pirma susipažinti su Garfildu, kad paimčiau juos į rankas ir pristatyčiau į savo virtuvę ;)
       Lazanija tiek kaip patiekalas, tiek kaip makaronų rūšis atsirado kur kas seniau, nei ją taip pamėgo žymusis katinas. Nors iki šiol nėra žinoma tiksli lazanijos lakštų istorija, tačiau pats žodis „lasagna“ kilęs iš graikiško žodžio, todėl manoma, kad lazanijos kilmė gali būti siejama su graikišku patiekalu laganon. Lazanijos lakštai yra plačios ir plokščios formos, dažniausiai gaminami iš kietųjų kviečių, todėl tinkamai pagaminti išlieka elastingi. Lazanija yra gaminama visame pasaulyje, todėl receptų įvairovė yra iš tiesų užburianti! Ruošiant šį patiekalą, lazanijos lakštai yra sluoksniuojami su įvairiais ingredientais ir padažais, puikiai tinka mėsa, varškė, špinatai, rikotos sūris, mocarela, parmezanas, pomidorai, baklažanai... Žodžiu, fantazijai reikštis tikrai yra kur! Lazanija yra gana lengvai paruošiama, todėl puikiai tinka ne tik mažos šeimos vakarienei ar pietums, tačiau ir rimtoms draugų ar giminių vaišėms :)

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK