Kas pietums? Penkių minučių pica! Traški, lengvai pagaminama, kaskart skirtingų skonių ir tikrai labai skani tiek ką tik ištraukta iš orkaitės, tiek jau gerokai atvėsusi. Šios picos paslaptis paprasta – tai filo tešla! Pakanka vos kelių minučių orkaitėje, kad ji taptų traški ir tirpstanti burnoje, o improvizuojant su skirtingais ingredientais kaskart galima džiaugtis naujais skoniais. Pica tinkanti tiek pietums ar vakarienei, tiek namuose sulaukus būrio draugų ar keliaujant iškylauti į gamtą! Tinka net pasiimti į pietų ar kelionės dėžutę. Pica viena, o galimybių tikrai daug.
INGREDIENTAI:
• 5 filo tešlos lapai;
• Keli valg. š. pomidorų tyrės;
• 80 g tarkuotos mocarelos sūrio;
• 1 mėlynasis svogūnas;
• Keli griežinėliai servilato dešros;
• Sauja juodųjų alyvuogių.
KAIP GAMINTI:
1. Į kepimo skardą dėkite filo tešlos lapus.
2. Tešlą ištepkite pomidorų tyrę, berkite sūrį, dėkite dešros bei mėlynojo svogūno griežinėlius, taip pat juodąsias alyvuoges.
3. Tešlos kampus iš visų pusių šiek tiek užlenkite.
4. Paruoštą picą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.