Dievinu pirmus kartus, kad ir kokie paprasti jie bebūtų! Atostogaudamos pajūryje viename jaukiame šeimos žuvies restoranėlyje pirmą kartą paragavome šamo maltinukų ir taip mums su Adele patiko, kad vos grįžusios atsidarėme savo namų restoraną pabandydamos juos išsikepti grilio keptuvėje. Pavyko! Pasirodo, paprasčiau nei paprasta, o skoniu visai neatsilieka nuo ragautų restorane. Bet kad tų pirmų kartų būtų dar daugiau, sugalvojome, kad laikas žuvainiui! Jau ir jis spėjo pasisvečiuoti mūsų namuose ir, jei dar nei karto jo neragavote, tai būtinai pasigaminkite – pažadame, patiks net patiems mažiausiems.
INGREDIENTAI:
•250 g šamo faršo;
•1 kiaušinis;
•1 – 2 val. š. džiūvėsėlių;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis mėgstamų žuvies prieskonių;
•4 bandelės;
•1 valg. š. majonezo;
•2 valg. š. natūralaus jogurto;
•Šlakelis citrinos sulčių;
•Kelios šakelės smulkintų petražolių;
•1 – 2 skiltelės smulkiai tarkuoto česnako;
•Šviežios gražgarstės;
•Šviežios sultenės;
•1 mėlynasis svogūnas;
•1 pomidoras.
KAIP GAMINTI:
1.Į dubenį sudėkite šamo faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius bei džiūvėsėlius. Viską išmaišykite ir suformuokite vidutinio dydžio 4 žuvies paplotėlius.
2.Paruoštus paplotėlius apkepkite iš abiejų pusių grilio ar paprastoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3.Grilio keptuvėje arba orkaitėje lengvai apskrudinkite bandeles.
4.Paruoškite padažą - sumaišykite majonezą, jogurtą bei citrinos sultis. Viską pagardinkite česnaku bei petražolėmis.
5.Apatines bandelių dalis aptepkite padažu, dėkite gražgarstes, šamo maltinukus, pomidoro bei svogūno griežinėlius ir gražgarstes. Užvožkite bandelių viršutinėmis dalimis.