Vakarienei midijos? Žinoma! Lengvai citrusiniame grietinėlės ir baltojo vyno padaže keptos midijos tikrai nepaliks abejingų, o ir paruošti jas neužtruks nė dešimties minučių. Tai patiekalas, kuris tinka visoms progoms – lengvai paruošiamas ir kartu kiek ypatingas, puikiai derantis tiek su traškia česnakine duona, tiek su traškiomis bulvių lazdelėmis, gardus ir greitas.
INGREDIENTAI:
•1 kg šviežių midijų;
•1 – 2 svogūnai;
•Kelios skiltelės česnako;
•Gabalėlis sviesto;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•100 ml balto vyno;
•100 ml grietinėlės;
•Kelios šakelės šviežių petražolių;
•1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelių;
•Šiek tiek citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.Midijas švariai nuplauname.
2.Svogūnus bei česnaką smulkiai supjaustome ir lengvai apkepame gabalėlyje sviesto.
3.Pilame vyną, grietinėlę bei prieskonius. Išmaišome.
4.Beriame midijas, dedame dar vieną gabalėlį sviesto ir viską uždengiame dangčiu. Leidžiame viskam troškintis apie 3 – 4 minutes, kol midijos atsivers.
5.Beriame smulkintas petražoles, citrinos žieveles ir apšlakstome citrinos sultimis. Patiekiame su traškia česnakine duona. Arba traškiomis bulvytėmis.