15 minučių virtuvėje ir karališki pietūs ar vakarienė jau patiekti. Vos tiek, rimtai! Tiek laiko prireikia pagaminti lašišai su mango ir avokado salsa. Reikalų čia visai nedaug, ingredientai irgi keli, tačiau skonis, spalvų žaismas lėkštėje tikrai stebina ir užburia.
INGREDIENTAI:
•2 lašišos filė;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•Šlakelis citrinos sulčių;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus arba gabalėlis sviesto;
•1 didesnis mango;
•1 avokadas;
•½ raudonosios paprikos;
•½ mėlynojo svogūno;
•Šakelė šviežių petražolių.
KAIP GAMINTI:
1.Lašišos filė pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei citrinos sultimis. Kepkite grilio ar įprastoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus arba gabalėliu sviesto.
2.Kol kepa lašiša pasiruoškite mango – avokado salsą. Mangą, avokadą, mėlynąjį svogūną, papriką (galite naudoti ir kelis pomidorus) susipjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, žaliosios ar geltonosios citrinos sultimis, smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir alyvuogių aliejumi (pastarasis nėra būtinas).
3.Iškeptą lašišą patiekite su mango – avokado salsa. Šalia galite patiekti mėgstamų ryžių, bolivinės balandos, sorų ar kitų mėgstamų kruopų.