Lašiša man visada buvo ir yra pietų arba vakaro karalienė, kai norisi nustebinti, kai norisi pasidaryti sau mažą šventę ar kai tiesiog norisi kažko ypatingiau. Su lašiša nereikia ilgai žaisti virtuvėje, dažniausiai ji labai nereikli, lengvai ir greitai paruošiama, tačiau visada labai karališka. Ir šį kartą nepaprastai skani jos improvizacija, kurioje susipina pistacijų ir rudojo cukraus poskoniai, suteikdami lašišai naujų spalvų - tai patiekalas, kuris puikiai tinka artėjančioms šventėms ir jaukioms vakarienės žvakių šviesoje.
INGREDIENTAI:
•Lašišos filė;
•Keli arb. š. rudojo cukraus arba skysto medaus / klevų sirupo;
•Keli valg. š. trupintų pistacijų.
KAIP GAMINTI:
1.Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
2.Lašišos gabalėlius apibarstykite ruduoju cukrumi arba užpilkite skysto medaus / klevų sirupo. Gausiai apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
3.Paruoštą lašišą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių.
4.Lašišą galite patiekti su žalumynais bei mandarinų / apelsinų skiltelėmis, gardintomis spanguolėmis arba granatų sėklomis, žiupsniu druskos bei šlakeliu alyvuogių aliejaus.