Kai pabosta įprasti bulviniai blynai, puiki išeitis yra blyneliai su morkomis :)
INGREDIENTAI:
• 3 – 4 morkos;
• 0,5 kg bulvių;
• 1 kiaušinis;
• 2 – 3 šaukštai avižinių dribsnių;
• Druska, pipirai;
• ½ šaukštelio citrinos žievelės;
• Aliejus.
KAIP GAMINTI:
1. Morkas, bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.
2. Į tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais.
3. Sudėkite avižinius dribsnius bei įtarkuokite citrinos žievelės pagal skonį.
4. Iš gautos masės kepkite blynelius.
Virtuvės užrašai: skanu patiekti su agurkų padažu :) Padažui reikės:
• 300 g. grūdėtos varškės,
• Kelių šaukštelių majonezo,
• 1 nedidelio agurko;
• Žiupsnelio druskos,
• 2 šaukštų citrinų sulčių,
• Šviežių krapų, maltų raudonų pipirų.
Smulkiai sutarkuotą agurką sumaišykite su sutrinta grūdėta varške, pagardinkite druska, citrinų sultimis, krapais bei pipirais. Viską išmaišyti ir palikti šaltai. Skanaus ;)