Gamindama šiuos blynus šiek tiek ilgiau pabuvojau virtuvėje, nei įprastai, bet vyrui patiko, sukirto iškart keturis be jokios sąžinės graužaties. Tai bandymas kaip ir pavyko ;))
INGREDIENTAI:
• 10 iškeptų miltinių blynų.
• 1 nedidelis svogūnas;
• 350 g. vištienos filės;
• 2 – 3 morkos;
• 100 g. pievagrybių;
• 100 ml liesos grietinėlės;
• 50 g. sviesto;
• 300 ml pieno;
• 2 šaukštai miltų;
• 2 kiaušiniai;
• 150 g džiūvesėlių;
• Aliejaus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį lengvai apkepkite svieste.
2.Vištienos filė supjaustytkite nedideliais gabaliukais ir apkepkite kartu su svogūnais.
3.Sutarkuokite smulkiai morkas. Jas sudėkite į keptuvę, kurioje kepa vištiena.
4.Nuplaukite pievagrybius, juos supjaustykite plonais griežinėliais ir taip pat sudėkite į keptuvę.
5.Į keptuvę įpilkite grietinėlę, uždenkite dangčiu ir palikite viską troškintis apie 10 – 15 minučių.
6.Paruoškite tirštą padažą: puode ištirpinkite 25 g. sviesto, jame apkepkite 2 šaukštus miltų ir lėtai pilkite pieną, kad padažas sutirštėtų.
7.Gautą padažą sumaišykite su paruošta vištiena, pievagrybiais bei morkomis.
8.Į blynų vidurį dėkite paruoštą įdarą, blyną perlenkite perpus.
9.Paruoštus blynus pamirkykite į kiaušinių plakinį, apvoliokite lengvai džiūvesėliuose ir apkepkite keptuvėje. Galite kepti ir orkaitėje.