Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

Gamindama šiuos blynus šiek tiek ilgiau pabuvojau virtuvėje, nei įprastai, bet vyrui patiko, sukirto iškart keturis be jokios sąžinės graužaties. Tai  bandymas kaip ir pavyko ;))

 

INGREDIENTAI:


•    10 iškeptų miltinių blynų.
•    1 nedidelis svogūnas;
•    350 g. vištienos filės;
•    2 – 3 morkos;
•    100 g. pievagrybių;
•    100 ml liesos grietinėlės;
•    50 g. sviesto;
•    300 ml pieno;
•    2 šaukštai miltų;
•    2 kiaušiniai;
•    150 g džiūvesėlių;
•    Aliejaus kepimui.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį lengvai apkepkite svieste.
2.Vištienos filė supjaustytkite nedideliais gabaliukais ir apkepkite kartu su svogūnais.
3.Sutarkuokite smulkiai morkas. Jas sudėkite į keptuvę, kurioje kepa vištiena.
4.Nuplaukite pievagrybius, juos supjaustykite plonais griežinėliais ir taip pat sudėkite į keptuvę.
5.Į keptuvę įpilkite grietinėlę, uždenkite dangčiu ir palikite viską troškintis apie 10 – 15 minučių.
6.Paruoškite tirštą padažą: puode ištirpinkite 25 g. sviesto, jame apkepkite 2 šaukštus miltų ir lėtai pilkite pieną, kad padažas sutirštėtų.  
7.Gautą padažą sumaišykite su paruošta vištiena, pievagrybiais bei morkomis.
8.Į blynų vidurį dėkite paruoštą įdarą, blyną perlenkite perpus.
9.Paruoštus blynus pamirkykite į kiaušinių plakinį, apvoliokite lengvai džiūvesėliuose ir apkepkite keptuvėje. Galite kepti ir orkaitėje.

 

                                   

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK