Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-24

Nuostabaus skonio ir labai greitai bei paprastai paruošiami, puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei! :) 

                                                                   

  Visada laikausi nuomonės, kad maisto gaminimas turi būti ne darbas, o didžiulis džiaugsmas bei malonumas, tačiau juk būna tokių dienų kaip tyčia, kaip net nesinori pažiūrėti į virtuvės pusę, o tuo labiau į puodus! Dažniausiai tokiais atvejais “išsirašau” sau kelių dienų atostogas, kurios kartais visai netikėtai, o gal ir tikėtai, per ilgai užsitęsia… o tada jau ima ir prabyla sąžinė :) Bet aš tokiais atvejais turiu neblogą išeitį ir prasmunku su nuostabaus skonio, bet ypatingai greitai paruošiamais vištienos blyneliais :)

 

INGREDIENTAI :


•    500 g vištienos filė;
•    150 g fermentinio sūrio;
•    2 kiaušiniai;
•    150 g pievagrybių;
•    2 šaukštai bulvių krakmolo;
•    Keli šaukštai majonezo;
•    Žiupsnelis druskos, pipirų.


KAIP GAMINTI:

 

1.Vištienos filė supjaustykite smulkiais gabaliukais ir juos sumaišykite su majonezu bei pagardinkite druskyte, pipiriukais. Tegu mėsytė kelias valandas pasimarinuoja :)
2.Išsimarinavus vištienai, įmuškite kiaušinius, suėkite krakmolą, stambiai tarkuotą sūrį, smulkintus pievagrybius ir viską gerai išmaišykite.
3.Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius. Kad jie nebūtų tokie riebūs, į lėkštę įdėkite kelis poierinius rankšluosčius ir ant jų dėkite iškeptus blynelius, taip susigers visi nereikalingi riebaliukai :)

 

 

Virtuvės užrašai: Kad vištienos blyniukai būtų dar gardesni, galima paruošti itin paprastą, bet labai jau puikų padažiuką, t.y. sumaišykite pomidorų padažą su keliais šaukštais grietinės bei majonezo, įspauskite truputį apelsinų sulčių ir gausiai pagardinkite picos prieskoniais :) 

 

                        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK