Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-12-18

Tai miršainė, kuri tikrai yra viena mylimiausių per Kalėdas - soti, skani ir labai paprastai pagaminama. 

                                                                               

 Kalėdos tikrai ne Kalėdos, jei ant jų stalo nesipuikuoja balta mišrainė, tad šį kartą dar viena labai skani ir tikrai šventiška jos improvizacija – susipažinkite, tai balta mišrainė su virta vištiena. Nepaprastai gardi, soti, lengvai pagaminama bei įsitaisiusi žavioje torto formoje. 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
400 g virtos vištienos filė;
Kelios virtos bulvės;
Kelios virtos morkos; 
2 – 3 virti kiaušiniai;
Indelis konservuotų žirnelių;
Keli marinuoti agurkai;
Žiupsnis druskos,
Keli valg. š. majonezo
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Virtą vištienos filė, nuluptas bulves, morkas, agurkus, taip pat kiaušinius supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. 
2.Į dubenį beriame vištienos, bulvių, morkų, agurkų bei kiaušinių gabalėlius, taip pat beriame žirnelius ir viską pagardiname druska bei majonezu. Viską išmaišome. 
3.Paruoštą miršainę dedame į torto forminę ir tvirčiau paspaudžiame. Nuimame kepimo formą bei papuošiame rozmarinais ir spanguolėmis. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK