Kruopelis Azijos namų virtuvėje per 15 minučių? Tikrai taip! Kai už lango tokie lietingi ir visai nežiemiški orai, nieko nėra geriau už jaukią tailandietišką sriubą, kurioje karaliauja kokoso pienas, karis, imbieras ir net riešutų sviestas! Tai vieno puodo reikalas – ypatingai lengvai paruošiamas, visai neįnoringas, kreminis ir kartu aštrus, kupinas daržovių ir makaronų. Ir kaskart galima ją gaminti improvizuojant – vištieną keiskite krevetėmis ar net tofu sūriu, dėkite dar daugiau skirtingų daržovių, o gardinkite ne tik kalendra, bet ir kitais mėgstamais žalumynais. Su LIDL taip paprasta Aziją pasikviesti ir į savo namus!
INGREDIENTAI:
• 400 ml VITASIA kokoso pieno;
• 1 puodelis ekologiško vištienos sultinio;
• 3 – 4 arb. š. VITASIA raudonos kario pastos;
• 3 – 4 arb. š. VITASIA sojų padažo;
• 4 – 5 arb. š. riešutų sviesto;
• 1 arb. š. smulkiai tarkuoto česnako;
• 1 arb. š. smulkiai tarkuoto imbiero;
• 300 g gabalėliais pjaustytos vištienos filė;
• Sauja griežinėliais pjaustytų pievagrybių;
• 1 gabalėliais pjaustyta raudonoji paprika;
• Ryšulėlis šviežių kalendrų;
• 80 g VITASIA „Chow Mein“ makaronų;
• 1 – 2 laimai;
• Šiek tiek kepintų žemės riešutų.
KAIP GAMINTI:
1. Į puodą supilkite kokoso pieną, sultinį, raudoną kario pastą, sojų padažą, riešutų sviestą, suberkite česnaką, imbierą, vištienos gabalėlius, pievagrybius bei paprikas. Viską išmaišykite.
2. Dėkite puodą virti – virkite apie 10 minučių, kol vištiena bus išvirusi. Bet gabalėliais pjaustyta vištiena verda tikrai greitai, tai vis patikrinkite.
3. Išvirus vištieną, sriubą pagardinkite šviežiomis kalendromis, laimo sultimis. Išmaišykite. Berkite makaronus ir pavirkite dar apie minutę.
4. Sriubą supilkite į indus, pagardinkite dar keliomis laimo skiltelėmis, šviežiomis kalendromis ir žemės riešutais. Jei sriubą valgysite vėliau, makaronus dėkite prieš valgymą, nes palikti puode jie išbrinksta ir sugeria skystį.
#reklama #remiama #lidlpartnerystė