Azija namuose vos per 20 minučių? Tikrai taip! Su LIDL Vitasia asortimentu tai ypatingai paprasta – vos kelios minutės virtuvėje ir jau gali mėgautis traškia vištiena arba traškiomis krevetėmis saldžiarūgščiame padaže. Tiek vištiena, tiek krevetės yra puikios – lengvai pagaminamos, traškios, su puikiu saldžiarūgščiu poskoniu ir taip labai tinkančios tiek pietums, tiek vakarienei. Ir dar! Vos per kelias akimirkas ne tik leis nukeliauti į Aziją, bet ir, pažadu, taps vieni mėgstamiausių patiekalų daugelio namuose!
INGREDIENTAI:
•2 arb. š. Vitasia sojų padažo;
•1 arb. š. Vitasia ryžių actas;
•2 arb. š. Vitasia saldžiarūgštis padažas;
•400 g vištienos filė arba 400 g išlukštentų karališkų krevečių;
•2 kiaušiniai;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis juodųjų pipirų;
•Keli valg. š. bulvių arba kukurūzų krakmolo;
•Aliejaus kepimui;
•2 arb. š. medaus ir 2 arb. š. rudojo cukraus;
•2 skiltelės smulkiai tarkuoto česnako;
•1 aitrioji paprika;
•Keli svogūnų laiškai.
KAIP PAGAMINTI:
1.Jei gaminate vištieną, ją supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Jei gaminate krevetes, jos turėtų būti išlukštentos, paliktos tik uodegėlės.
2.Išplakite kiaušinius. Kiaušinių plakinį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3.Vištienos gabalėlius arba krevetes apvoliokite kiaušinių plakinyje ir tada bulvių arba kukurūzų krakmole.
4.Paruoštas krevetas ar vištienos gabalėlius apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.
5.Paruoškite padažą – indelyje sumaišykite medų, rudąjį cukrų, sojų padažą, saldžiarūgštį padažą, ryžių actą bei tarkuotą česnaką. Jei gaminsite abu patiekalus iškart, padažo kiekį dvigubinkite.
6.Paruoštą padažą pilkite į keptuvę irįkaitinkite. Įkaitus padažui suberkite traškius vištienos gabalėlius arba krevetes. Išmaišykite.
7.Patiekite su ryžiais. Pagardinkite aitriąja paprika bei svogūnų laiškais.