Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-02-15

Vos keli ingredientai, šiek tiek laiko virtuvėje ir namuose jau karaliauja itališka duona!

                                                                         

                                                              

 Dievinu, kai namai pakvimpa kepiniais ir tikrai nebūtinai saldžiais – kartais didžiausia laimė slepiasi tiesiog česnakinėje itališkoje duonoje. Ją pagaminti nesudėtinga, o skonis nuostabus! Fokačijos išorė visada būna lengvai traški, vidus minkštas, tad tik iškeptą ją norisi merkti į aliejaus bei acto padažą arba gardinti pesto. Tai tikrai meilė iš pirmo žvilgsnio! Ir aš labai rimtai - pakanka vieną kartą išsikepti, kad suprastum – vėlyvų ir lėtų rytų su tik ką iš orkaitės ištraukta fokačijų bus dar tikrai ne vienas. 

 Gabalėlis saulėtos Italijos namuose, kurį įkvėpė šią savaitę LIDL prasidėjusi itališkos virtuvės savaitė „Italiamo“ - ten tikrai atrasite ne tik visus pačius tikriausius itališkus ingredientus fokačijai, bet ir daug kitų puikių pasirinkimų. Ciao!

 


INGREDIENTAI:


•60 ml "Italiamo" alyvuogių aliejaus;
•90 g "Italiamo" pesto padažo;
•20 ml "Italiamo" vyno acto;
•2 česnako skiltelės;
•1 puodelis šilto vandens;
•7 g sausų mielių;
•2 ½ puodelio miltų;
•1 arb. š. druskos;
•Kelios šakelės šviežių arba džiovintų prieskoninių žolelių – tinka rozmarinai, raudonėliai, čiobreliai.

 

 


KAIP GAMINTI:


1.Paruoškite česnakinį aliejų - susmulkinkite česnako skilteles ir prieskonines žoleles. Į nedidelį puodą ar keptuvę supilkite aliejų, suberkite česnakus bei prieskonines žoleles. Pašildykite aliejų ir leiskite jam į save sugerti visus aromatus – kai aliejus pradės burbuliuoti, palaikykite dar minutę kitą ir išjunkite. Palikite atvėsti. Tiesa, galite aliejaus naudoti ir mažiau, jei norisi kuo minimalesnio jo poskonio.
2.Į dubenį supilkite šiltą vandenį bei suberkite mieles. Išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti.
3.Į pastovėjusias mieles supilkite 1 puodelį miltų bei 40 ml paruošto prieskoninio aliejaus. Atsargiai išmaišykite ir palikite 5 minutėms. Vėliau suberkite likusius miltus, druską ir dar kartą išmaišykite. Paruoštą tešlą atsargiai iškočiokite – jei labai limpa tarp pirštų, įberkite dar šiek tiek miltų. Iš iškočiotos tešlos suformuokite kamuolio formą ir uždengę tešlą rankšluosčiu, palikite ją šiltai pastovėti valandą kitai, kol iškils.
4.Kepimo indą lengvai apšlakstykite aliejumi. Į jį dėkite iškilusią tešlą ir atsargiai pirštų galais paskirstykite ją po formą. Pirštus merkiame į tešlą ir suformuojame joje burbuliukus. Paruoštą tešlą apšlakstome likusiu prieskoniniu aliejumi ir paliekame dar valandai, kad ji iškiltų. Galima pagardinti ir rūpia druska.
5.Kepame duoną 210 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus lengvai apskrus.
6.Iškeptą duoną patiekite su pesto padažu ir aluvuogių aliejaus, raudonojo vyno acto bei česnako padažu, kurį labai paprasta pasigaminti patiems – tereikia indelyje sumaišyti alvuogių aliejų su raudonojo vyno actu bei keliomis smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis.

 

Reklama | LIDL Partnerystė

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK