Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-02-22

Ypatingai lengvai paruošiama ir nepaprastai skani vištiena - skaniau nei kiniečių restorane. 

                                                           

  Apelsininė vištiena arba nepaprastai skanus planas vakarui! Gaminame ypatingai traškią vištieną saldžiai apelsininiame padaže - virtuvėje užtruksite vos kelias minutes, o kartoti norėsis dar ne kartą. Pažadu, bus tikrai skaniau nei kiniečių restorane! Šiame patiekale ypatingą vaidmenį vaidina "Kikkoman" sojos padažas - natūralus, be dirbtinių priedų bei skonių stipriklių, sodraus aromato bei skonio padažas akimirksniu suteikia puikų poskonį tiek traškiai vištienai, tiek lipniam apelsininiam padažui.
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
 Traškiai vištienai: 
1/4 puodelio "Kikkoman" sojos padažo; 
400 g vištienos filės; 
Žiupsnis druskos; 
Kelios skiltelės česnako; 
1 puodelis kukurūzų krakmolo; 
1 didesnis arba 2 mažesni kiaušiniai; 
1/4 puodelio gazuoto vandens; 
Aliejus kepimui; 
 
Lipniam padažui: 
1/2 puodelio apelsinų sulčių; 
1/4 puodelio "Kikkoman" sojos padažo; 
Kelios skiltelės česnako; 
Gabalėlis imbiero; 
2 - 3 valg. š. medaus; 
1 arb. š. čili prieskonių; 
Keli arb. š. kukurūzų kramolo; 
Šiek tiek tarkuotų apelsino žievelių; 
Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų. 
 
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Vištienos gabalėlius supjaustome gabalėliais ir sudedame į dubenį. Beriame druską, mušame kiaušinį, pilame sojos padažą, įtarkuojame česnako skilteles bei pilame gazuotą vandenį. Viską išmaišome ir paliekame maždaug pusvalandžiui pastovėti šaldytuve. 
2.Paruoštą vištieną gerai gerai apkepame įkaitintame aliejuje. Jei norisi traškiau, kepame po kelis gabalėlius, ne visus iškart. 
3.Paruošiame padažą - į indą pilame apelsinų sultis, įtarkuojame česnako gabalėlius bei imbierą, pilame sojos padažą, dedame medų bei čili prieskonius. Viską išmaišome ir pilame į atskirą keptuvę. Kelias minutes paverdame, tuomet beriame kukurūzų krakmolą bei tarkuotas apelsino žieveles. Maišant pakaitiname, kol padažas pradeda tirštėti. Suberiame keptos vištienos gabalėlius, išmaišome, pagardiname smulkintais svogūno laiškais ir patiekiame.
 
 
Reklama | Kikkoman
 
 
 
 
 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK