Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-01-09

Kai užsinori kažko panašaus į kinų restoranuose siūlomus gardžiuosius ryžius su kiaušiniais :)

                                                                                   

   Kai tik apsilankau kokiame kinų patiekalų restorane, iškart puolu užsisakyti tų gardžiųjų ryžių su kiaušiniais. Ir ilgą laiką man atrodė, kad jau oi, koks būtų nemenkas iššūkis juos imti ir pabandyti pasigaminti namuose, tačiau pasirodo, tai yra gana paprasta. Žinoma, gal ir nėra tai visai tas tikrasis variantas, bet lygiai taip pat puikiai dera prie vištienos patiekalų ir paįvairina garnyrų pasirinkimą :) Beje, aš juos mėgstu ir vienus taip pakabliuoti, man labai skanu.

 


INGREDIENTAI:


•    250 g plikytų ryžių;
•    2 kiaušiniai;
•    Šlakelis aliejaus;
•    Viena kita sauja šaldytų žirnelių;
•    Keli šaukštai sojos padažo.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite ryžius. Juos perliekite kelis kartus šaltu vandeniu, kad būtų pūrūs.
2.Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus (jo daug nereikia) ir įmuškite kiaušinius. Juos iškart su mentele taip švelniai pastumdykite, kad iškeptų tokiais nedidukais gabaliukais, kaip kiaušinienė :)
3.Apkepus kiaušiniams supilkite ryžius, žirnelius (atšilusius) ir dar kelias minutes apkepkite.
4.Pagardinkite sojos padažu.

 

 

Virtuvės užrašai. Tikrai žinau, kad kiekviena šeiminkutė juos gamina taip, kaip yra įpratusi, ir kaip yra patogiau :) Pati esu bandžiusi į įkaitintą keptuvę suberti jau išvirusius, vandeniu šiek tiek atvėsintus ryžius, žirnelius ir kitus priedus, ir tik tada užpilti viską kiaušiniu plakiniu. Aišku, paskui viską išmaišyti :) Bet aš greičiau prisijaukinau tą savo pirmąjį variantą, kai kiaušinius kepu atskirai ir tik paskui viską sumakaluoju. Reikia atrasti tą sau patogiausią ir priimtiniausią variantą ;)

 

               

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK