Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-03-27

Greitai paruošiamos, traškios, puikaus skonio quesadillos tiesiog subalansuotos savaitgaliui.

                                                                                           

  3 quesadillos


 Meksika! Visada ji, kai tik virtuvėje pritrūksta spalvų, kai apima nuobodulys ir vakarienės lėkštėse įsitaiso ta pati vištiena, kuri buvo vakar. Ir, galbūt, būtų rytoj, jei ne meksikietiškas šurmulys mintyse. Tuomet skubu traukti stalčiuje patogiai gulinčias tortilijas ir ruošti traškias quesadillas, kurios kaskart būna linkusios tapti vis kitomis, dar neragautomis ir tikrai puikiomis. Su mango ir vištiena. Su kelių rūšių sūriais. Jalapenais. Ir visa sauja skirtingų prieskonių. Šios labai gardžios ir paruošiamos per tikrai trumpą laiką, tad puikiausiai tinka net ir tuomet, kai atrodo, virtuvėje laiko nebeužteks.

 

 


INGREDIENTAI:

 


•    300 - 400 g vištienos filė;
•    Žiupsnelis cinamono;
•    Žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių;
•    Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
•    Žiupsnelis aitriųjų paprikų Ancho;
•    Žiupsnelis druskos;
•    300 g fermentinio sūrio;
•    125 g. kreminio sūrio;
•    Keli griežinėliai jalapeno;
•    6 vidutinio dydžio tortilijos;
•    1 mango;
•    1 avokadas;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Keli vyšniniai pomidoriukai;
•    Keli šaukštai grietinės;
•    Šlakelis žaliosios citrinos sulčių ir žiupsnelis žaliosios citrinos žievelių.

 


KAIP GAMINTI:

 


1.Vištienos filė lengvai išmuškite ir iš abiejų pusių lengvai paprieskoniuokite cinamonu, druska, saldžiosios paprikos milteliais, aitriosios paprikos milteliais bei aitriaisiais pipirais Ancho.  Kelioms minutėms palikite mėsą pasimarinuoti.
2.Paruoštą vištieną apkepkite įkatintoje grilio arba paprastoje keptuvėje. Suplėšykite į nedidukus gabalėlius.
3.Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su kreminiu sūriu. Smulkiau įpjaustykite kelis griežinėlius jalapeno.
4.Tortilijas aptepkite paruoštu sūrio ir jalapeno mišiniu. Taip pat suberkite vištienos ir mango gabalėlius. Paruoštas tortilijas uždengti likusiomis tortilijomis ir grilio ar paprastoje keptuvėje apkepti iš abiejų pusių kol lengvai apskrus ir taps traškios.
5.Apskrudintas  quesadillas supjaustykite į keturias dalis.
6.Patiekti su grietine, gardinta žaliosios citrinos sultimis bei žiupsneliu jos žievelių bei gvakamolės padažu. Gvakamolės padažui sutrinkite avokadą, įpjaustykite kelis vyšninius pomidoriukus, suberkite šiek tiek smulkinto mėlynojo svogūno, viską pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei citrinos sultimis. Ir išmaišykite.  

 

 


 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK