Prisiminus nuostabias atostogas saulėtoje Kretoje, mintyse iškart iškyla tobulos vakarienės besileidžiant saulei ir stebint nerimstančią Viduržemio jūrą. Tokios romantiškos, jaudinančios, su taure vyno ir gardžiu maistu. Ir visada, visus tuos septynis vakarus ragavau graikiškas salotas, todėl nenuostabu, kad grįžusi namo jas vėl ir vėl gaminu savo virtuvėje. Graikiškų salotų improvizacija su avinžirniais yra puiki tiek savo skoniu, spalvomis, tiek maistingumu. Taip paruoštos salotos gali tapti ne tik gardžia sveika vakariene, tačiau ir lengvais pietumis. Jei norisi dar sočiau, galima patiekti su keptos vištienos gabalėliais.
INGREDIENTAI:
• 100 – 150 g avinžirnių;
• 2 – 3 agurkų;
• 2 – 3 pomidorų;
• 1 raudonosios paprikos;
• 1 nediduko mėlynojo svogūno;
• Saujos juodųjų alyvuogių;
• Gabalėlio fetos sūrio;
• Žiupsnelio druskos;
• Žiupsnelio juodųjų pipirų;
• Žiupsnelio džiovintų raudonėlių;
• Skiltelės česnako;
• Šlakelio alyvuogių aliejaus;
• Šlakelio citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.Per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite ir palikite atvėsti.
2.Kubeliais supjaustykite agurkus, pomidorus bei raudonąją papriką.
3.Griežinėliais supjaustykite svogūną ir juodąsias alyvuoges.
4.Į indą suberkite paruoštas daržoves, virtus avinžirnius ir patrupinkite fetos sūrį.
5.Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir smulkiai tarkuotą česnaką. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
6.Salotas pagardinkite padažu ir patiekite.