Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-11-17

                                                                                 

 Jei reikėtų per sekundę pasakyti patį mėgstamiausią užkandį – net nedvejodama rinkčiausi nachos. Dėl visai paprastų trijų priežasčių! Pirma, jie ypatingai lengvai ir greitai pagaminami. Antra, pasirinkus juos gali be vargo pamaitinti ir minią, nesvarbu, kiek žmonių svečiuosis, juos paruošti tikrai neprireiks daug pastangų, tad visada spėsi pasidažyti ir pati. Ir trečia, kaskart gaminant gali lengvai improvizuoti, nebūtinai naudoti vieną ir tą pati receptą. Bet dažniausiai renkuosi įprastą nachos variantą su malta jautiena ir pupelėmis arba penkių minučių variantą be mėsos, bet su gvakamole, pomidorų salsa ir trintomis pupelėmis. Labai geri abu!

 


Nachos su jautiena ir pupelėmis


INGREDIENTAI:


•    185 g kukurūzų traškučių;
•    Gabalėlis sviesto;
•    1 - 2 skiltelės česnako;
•    250 - 300 g maltos jautienos;
•    200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
•    1 – 2 valg. š. mėgstamo pomidorų padažo;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnis aitriosios paprikos miltelių;
•    Šiek tiek konservuotų jalapenų;
•    Gera sauja smulkiai tarkuoto sūrio;
•    Keli valg. š. grietinės;
•    Šviežios kalendros;
•    Šlakelis žaliosios citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Svieste lengvai apkepkite smulkiai tarkuotą česnaką. Suberkite mėsą ir kartas nuo karto maišydami su mentele susmulkinkite maltą mėsą.
2.Apkepus mėsai, suberkite konservuotas raudonąsias pupeles, smulkintus jalapenus, druską, juoduosius pipirus, aitriosios paprikos miltelius, taip pat supilkite pomidorų padažą. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens ir uždengę keptuvę dangčiu palikite trumpam pasitroškinti.
3.Į karščiui atsparų indą berkite kukurūzų tarškučius, pilkite paruoštą mėsos padažą, berkite sūrį, ir vėl sluoksniuokite – kukurūzų traškučius, mėsą, sūrį.
4.Viską dėkite į 160 laipsnių orkaitę kokioms 5 min., kol sūris išsilydis. Užberkite dar konservuotų jalapenų ir papuoškite kalendros lapeliais. Patiekite su grietine, kurią galite pagardinti šlakeliu žaliosios citrinos sulčių.


Nachos su gvakamole ir pomidorų salsa


INGREDIENTAI:


•    185 g kukurūzų traškučių;
•    2 avokadai;
•    ½ citrinos sulčių;
•    Žiupsnis druskos, aitriosios paprikos miltelių;
•    Kelios šakelės šviežių kalendrų;
•    ½ aitriosios paprikos;
•    2 pomidorai;
•    ½ mėlynojo svogūno;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    200 g konservuotų raudonųjų pupelių;
•    Keli valg š. grietinės.


KAIP GAMINTI:


1.Paruoškite gvakamolės padažą. Nuluptus avokadus sutrinkite šakute iki vientisos masės, suberkite smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, aitriąją papriką bei kalendras. Viską sumaišykite su avokado mase. Paruoštą gvakamolę pagardinkite citrinos sultimis, druska bei aitriosios paprikos milteliais.
2.Paruoškite pomidorų salsą. Smulkiai supjaustytus pomidorus, raudonąjį svogūną bei kalendrą sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, aitriosios paprikos milteliais.
3.Pupeles sutrinkite šakute iki vientisos masės, pagardinkite druska, aitriosios paprikos milteliais.
4.Į plačią lekštę suberkite kukurūzų traškučius, ant jų dėkite grietinę, gvakamolę, trintas pupeleles, taip pat užberkite pomidorų salsą. Viską papuoškite šviežia kalendra.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK