Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-11-14

Lengvai pagaminamas desertas, kuris visada suteikia šventėms nostalgiškos magijos.

                                                                 


 Dievinu receptus, kurie jau daugelį metų keliauja iš kartos į kartą – nostalgiškus, kupinus šventinių akimirkų ir prisiminimų, jaukius ir taip labai kvepiančius vaikyste. Sausainių ir varškės nameliai kaip tik tokie – juos kasmet gamindavo močiutė, vėliau mama, o dabar jie karaliauja ir mano namų virtuvėje. Per tiek metų lengvai pasikeitę, pasipuošę kokoso drožlėmis ir dažnai mažų rankučių gausiai apibarstomi spalvotais pabarstukais, kartas gardinami ne tik aguonomis, bet ir džiovintais vaisiais ar baltuoju šokoladu, bet vis dar tokie pat skanūs ir labai nostalgiški.

 

 

 


INGREDIENTAI:


•360 g varškės;
•100 g sviesto;
•2 – 3 valg. š. cukraus;
•3 – 4 valg. š. aguonų;
•Pakelis paprastų sausainių;
•100 g šokolado;
•60 ml riebios grietinėlės;
•Kokoso drožlės ar mėgstami pabarstukai.


KAIP GAMINTI:


1.Sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos masės. Beriame varškę bei aguonas ir išmaišome.
2.Sausainius aptepame paruoštu varškės kremu ir sulipdome namukus.
3.Šokoladą išlydome su grietinėle.
4.Paruoštus namukus apliejame lydytu šokoladu ir papuošiame kokoso drožlėmis ar mėgstamais spalvotais pabarstukais.
5.Namukus dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK