Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-18

Kai šventinio pasiruošimo apsuptyje pritrūksta laiko virtuvėje, visada gelbėja šis užkandis :)

                                                                      
  Pasiruošimas gražiausioms metų šventėms visada būna pilnas malonaus jaudulio ir smagaus straksėjimo virtuvėje. Rodos, be darbo nelieka nei vienas puodas, keptuvė ar samtis, o šalia sūkiojasi didžiausias būrys pagalbininkų: atskuba tėtis, vaikai, kartais užsuka net senelis ar šalia gyvenantys kaimynai. Bet jei šventinio šurmulio apsuptyje pritrūksta laiko, galima iš naujo atrasti sluoksniuotą tešlą bei jos gardų, lengvą užkandį su vištiena ir mėlynojo pelėsio sūriu, šiek tiek kitaip, truputį įdomiau, šventiškiau.

 


INGREDIENTAI:


•    250 g sluoksniuotos tešlos;
•    250 g vištienos filė;
•    50 – 80 g mėlynojo pelėsio sūrio;
•    40 g špinatų;
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai;
•    Žiupsnelis druskos ir saldžiosios paprikos miltelių.


KAIP GAMINTI:


1.Vištieną supjaustykite nedidukais gabaliukais, pagardinkite prieskoniais ir iškepkite.
2.Keptus vištienos gabaliukus sumaišykite su smulkintais špinatų lapais, saulėje džiovintų pomidorų ir mėlynojo pelėsio sūrio gabalėliais.
3.Sluoksniuotą tešlą supjaustykite trikampiais ir juos išdėliokite taip, kad gautųsi apvalus ratas. Ant vidinio šono uždėkite įdarą ir užlankstykite sluoksniuotos tešlos trikampių galus.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

 

 

                   

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

    Mano pirmoji knyga! :)