Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-11-11
Lengvai traškios, kreminės, saldžiarūgštės ir itin skanios kopūstų salotos, tinkančios prie daugelio patiekalų.
Kreminės kopūstų salotos vos per kelias minutes – tai tikrai vienas skaniausių kopūstų paruošimo būdų – traškūs, kreminiai bei lengvai saldžiarūgščiai. Ir jie nepaprastai gardūs ne tik vieni, bet ir puikiai derantys tiek prie mėsainio, šventinės anties ar tiesiog prie įprastos vakarienės. Šias kremines kopūstų salotas tikrai drąsiai galima gaminti dažnai, nes nespėja pabosti, o patiekalams suteikia tik dar daugiau skonių!
INGREDIENTAI:
• 300 g kopūsto;
• Žiupsnis druskos;
• 1 morka;
• 1 rausvasis svogūnas;
• Šiek tiek citrinos sulčių;
• 2 – 3 valg. š. majonezo;
• 1 – 2 arb. š. cukraus;
• Žiupsns juodųjų pipirų
KAIP GAMINTI:
1. Kopūstą supjaustome kuo plonesniais šiaudeliais. Beriame druską ir gerai išminkome rankomis. Paliekame kelioms minutės pastovėti, kol susidarys skystis, kurį nupilame.
2. Į dubenį su kopūstais įtarkuojame morką, dedame griežinėliais pjaustytą rausvąjį svogūną ir viską gerai išmaišome.
3. Dedame majonezą, įspaudžiame citrinos sultis, gardiname cukrumi bei juodaisiais pipirais ir dar kartą viską išmaišome. Patiekiame.