Šį receptą sužinojau iš labai geros draugės ir jos vaikino italo, esu labai dėkinga už šį skanų atradimą, kuris greitai prigijo ir mūsų namuose! :) Kai pirmą kartą paragavau, tai suvalgiau dvigubą, o gal ir trigubą, porciją ir net negriaužė sąžinė ;))
INGREDIENTAI:
• 400 g. makaronų Farfalle (kaspinėlių);
• 130 g. mocarelos sūrio;
• 150 g. vyšninių pomidoriukų;
• 50 g. žaliųjų alyvuogių;
• 130 g. tuno gabaliukų savose sultyse ( 1 skardinė);
• Keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnelis druskos.
KAIP GAMINTI:
1.Užvirinkite vandenį, pagardinkite druska ir sudėkite makaronus. Virkite apie 10 minučių.
2.Išvirus makaronams, nupilkite vandenį. Įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite makaronus. Leiskite kelias minutes jiems atvėsti. Vėl įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Taip kartokite dar vieną ar porą kartų.
3.Nedideliais kubeliais supjaustykite mocarelą. Ją sudėkite į paruoštus makaronus.
4.Griežinėliais supjaustykite vyšninius pomidorus bei alyvuoges. Juos sudėkite į paruoštus makaronus.
5.Sudėkite tuno gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.Pagardinkite druska.
6.Salotas palikite šaldytuve porai valandų. Skanaus :)