Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-03-19

Toks įdomus ir tikrai kitoks variantas, kai norisi kažko labai labai "salotiško" ir lengvo! :)

Toks įdomus ir tikrai kitoks variantas, kai norisi kažko labai "salotiško" ir lengvo: kaip tik pavasariui :)

                                                                               

  Pomidoro bokšteliai su avokadų – bazilikų pesto užtepu... Skamba įdomiai. Neįprastai. Atrodo puikiai.  Yra skanu. Ir labai jau dailiai įsitaiso lėkštėje, tad sulaukus svečių drąsiai galima tokiais bokšteliais vaišinti, kol gaminamas pagrindinis patiekalas. Pats avokado ir bazilikų pesto užtepas mano virtuvėje atsirado visai netikėtai, kai vieną gražią ir saulėtą dieną nutariau pabandyti paeksperimentuoti su taip mėgstamu avokadu. Norėjosi įdomesnio, ryškesnio skonio, tad subičiuliavus jį su bazilikų pesto, likau visai patenkinta šia draugyste :) Šiuo užtepu galima pagardinti ne tik pomidorus, salotas, tačiau ir drąsiai skanauti kartu su duonos lazdelėmis, skrebučiais ar trapučiais :)

 


INGREDIENTAI:


•    1 pomidoras;
•    ½ avokado;
•    2 šaukšteliai pesto padažo;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Sauja gražgarsčių ar kitų mėgstamų žalumynų.


KAIP GAMINTI:


1.Avokado minkštimą sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite pesto padažą, įlašinkite citrinos sulčių, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
2.Pomidorą supjustykite vidutinio storio griežinėliais.
3.Pradėkite sluoksniuoti: ant pomidoro griežinėlio tepkite storesnį sluoksnį užtepo, dėkite pomidoro griežinėlį ir vėl tepkite užtepą. Ant viršaus galite užmesti kelis gražgarsčių ar kitų žalumynų lapelius. Skanu su mėgstama duonele ir didesne sauja žalumynų :)

 

            

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK