Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-10-18

Maistingos, sočios ir sveikos salotos: puikiai tinkančios, kai už lango šėlsta vėjas :)

                                                                                 

  Mano virtuvėje, pirkinių krepšyje ir net mintyse lengva avinžirnių manija. Tinkanti rudeniui ir labai patinkanti man. Šie turkiški žirnių giminaičiai maistingi, sveiki, skanūs bei puikūs užkandžių, užtepėlių, sriubų, salotų ar rimtų troškinių draugai. Pirmasis maniškių avinžirnių prisijaukinimas vyko gaminant salotas su vištiena, avokadais, gražgarstėmis bei agurkais. Duodu devynis balus iš dešimties. Jos nuostabios. Sočios, su tarpusavyje derančiais ir vienas kito neskubančiais užgožti ingredientais. Iki dešimtuko, galbūt, dar trūksta malonių improvizacijų padažo draugijoje, tad palieku tai ateičiai :)

 


INGREDIENTAI:


•    1 avokadas;
•    200 g vištienos filė;
•    200 g per naktį mirkytų avinžirnių;
•    2 vidutinio dydžio agurkai;
•    Nemaža sauja gražgarsčių;
•    Žiupsnelis druskos, saldžių raudonųjų paprikų miltelių, šafrano ar kitų mėgstamų prieskonių;
•    Šaukštas majonezo ar mėgstamo padažo.


KAIP GAMINTI:


1.Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
2.Vištienos filė lengvai išmuškite, paprieskoniuokite ir iškepkite.
3.Paruoškite lėkštes ir jose išdėliokite vištienos, avokado, agurko griežinėlius, avinžirnius bei gražgarstes. Galite salotas pagardinti šaukštu padažo. Ir labai labai čia tinka žiupsnelis šafrano! :)

 

          

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK