Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-21

Lengvos, gaivios, puikiai suderintos lašišos ir avokado salotos: tikrai karališkos!

                                                                            

  Lašiša ir avokadas. Duetas, kuris taip greitai nepabosta ir lengvai nepasimiršta. Nesvarbu, ar jį sutiksi vėlyvųjų pusryčių metu, ypatingomis progomis su šeima ar tiesiog penkių minučių užkandžiui, pakartoti susitikimą norėsis kuo dažniau. Ir visai dėl to nekeista, nes lašiša ir avokadas sudaro puikią skonių bei spalvų harmoniją, ypač salotose. Tokiose lengvose, su gaiviu citrinos sulčių poskoniu bei žiupsneliu  mėlynojo svogūno aitrumo.

 


INGREDIENTAI:


•    1 avokadas;
•    Gabalėlis rūkytos lašišos;
•    70 g špinatų;
•    ½ vidutinio dydžio mėlyno svogūno;
•    2 kietai virti kiaušiniai;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, virtų kiaušinių bei avokado minkštimo skilteles, lašišos gabalėlius ir mėlyno svogūno griežinėlius.
2.Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, bei pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipiriais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.

 

 

          

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK