Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-01-24

Labai žiemiškos, labai sočios ir labai gardžios salotos, kurias lengva paruošti.

                                                                                      

 Mūsų namuose salotos karaliauja ištisus metus kiekvieną sezoną nerūpestingai keisdamos spalvas ir ingredientus. Pavasarį jos būna kupinos šviežių žalumynų, vasarą – tiesiai iš mamos daržo nuskintų gėrybių, rudenį – tik ką nuimto senelio užauginto derliaus, o žiemą... Žiemą dažnai jos būna tiesiog lengvai nuspėjamos. Ir labai priklausomos nuo rudens derliaus likučio. Su morkomis ir bulvėmis, su burokėliais ir moliūgu. Kartais dar su sauja špinatų bei keliais plono kumpio griežinėliais. Šios tikrai vienos mėgiamiausių, kurias ruošiau daugybę kartų ir net nesusimąsčiau, kad gal jau pabodo. Juk kaskart pilvui džiaugsmui garantuotas!

 


INGREDIENTAI:


•    2 didesnės morkos;
•    2 didesnės bulvės;
•    Gabalėlis moliūgo;
•    1 virtas burokėlis;
•    1 nedidukas raudonasis svogūnas;
•    Keli vyšniniai pomidorai;
•    1 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos bei mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių;
•    Didelė sauja šviežių špinatų;
•    Kelios plonos juostelės mėgstamo kumpio.

 


KAIP GAMINTI:


1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi bei prieskoniais.
2.Visas paruoštas daržoves kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 25 min., kol dailiai apskrus. Galite kartu kepti ir vyšninius pomidoriukus arba juos įdėti kepimo pabaigoje, kad šiek tiek apkeptų.
3.Iškeptas daržoves sudėkite į lėkštes, pagardinkite špinatais bei kumpio juostelėmis. Galite dar šliukštelėti šlakelį aluvuogių aliejaus.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK