Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-02-08

Lengvai paruošiamos maistingos salotos, puikiai tinkančios pietums bei vakarienei.

                                                                                         

 Kaskart labai džiaugiuosi, kad mūsų virtuvėje vis daugėja indelių su kruopomis. Jei prieš gerus metus jų buvo vos keletą, tai dabar skaičius spėjo pasiekti apvalų devintuką. Lygiai tiek suskaičiavau šį rytą, kai galvojau, kokią košę virti pusryčiams. Ir dar labiau džiaugiuosi, kad kruopos vis dažniau tampa ne tik rytų draugėmis, bet puikiai įsitaiso ir kituose dienos patiekaluose. Kad ir maistingosios bolivinės balandos! Jos taip puikiai tinka su žalumynais, su medumi kvepiančia vištiena, avokadais ir pomidoriukais. Tokias salotas paruošti užtrunka 20 minučių, lygiai tiek, kiek verda kruopos. Ok, aš neįskaičiavau vištienos marinavimo, bet galima kepti ir iškart paruošus.

 


INGREDIENTAI:


•    200  g vištienos filė;
•    ½ apelsino;
•    2 arb. š. sojos padažo;
•    2 arb. š. medaus;
•    1 – 2 skiltelės česnako;
•    ½  stiklinės bolivinių balandų;
•    1 – 2 arb. š. kokoso aliejaus;
•    Žiupsnis druskos;
•    2 saujos mėgstamų žalumynų: gražgarsčių, špinatų, salotų lapų;
•    Sauja vyšninių pomidorų;
•    1 avokadas;
•    2 – 3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    1 arb. š. sojos padažo;
•    Kelių valg. š. apelsino sulčių;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir juos lengvai išmuškite.
2.Apelsino sultis sumaišykite su sojos padažu, medumi bei smulkiai tarkuotu česnaku. Paruoštu marinatu pagardinkite vištieną, išminkykite rankomis, kad marinatas geriau pasiskirstytų ir palikite valandai kitai pasimarinuoti.
3.Išvirkite bolivinės balandos kruopas. Jau išvirusias kruopas pagardinkite kokoso aliejumi bei žiupsniu druskos. Galite apšlakstyti ir apelsino sultimis, puikiai tinka!
4.Kol verda kruopos, iškepkite vištieną.
5.Į lėkštes dėkite žalumynus, vištieną, kruopas, smulkiau pjaustytus vyšninius pomidorus bei avokado griežinėlius.
6.Paruoškite padažą – alyvuogių aliejų sumaišykite su sojos padažu, apelsinų sultimis bei pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. U=pilkite ant paruoštų salotų ir patiekite.

 

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK