Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-03-07

Tikrai puikios, labai neįprastos, kvepiančios tolimaisiais rytais, salotos pietums ar vakarienei.

                                                                                  

 Kai lieka virtų avinžirnių, jie gali tapti puikiu traškiu užkandžiu. Tereikia mėgstamų prieskonių, šlakelio alyvuogių aliejaus ir kelių minučių orkaitėje. Viskas, galima smagiai kramsnoti. Arba taip paruoštus avinžirnius paversti tikrų tikriausia žvaigžde! Pakvietus juos susidraugauti su kuskusu, varške bei špinatais, galėsite mėgautis kiek neįprasto, bet puikaus skonio salotomis, kuriose kuminu gardinti avinžirniai suteikia joms tolimųjų rytų žavesio.

 

 

INGREDIENTAI:


• 1 puodelis virtų avinžirnių;
• Žiupsnis kumino prieskonių;
• Žiupsnis druskos;
• 1 – 2 arb. š. alyvuogių aliejaus;
• 1 puodelis virtų kuskuso kruopų;
• 1 agurkas;
• 100 g varškės;
• Didelė sauja špinatų;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Avinžirnius pagardinkite kuminu bei druska, taip pat alyvuogių aliejumi. Juos suberkite į kepimo skardą ir kartas nuo karto pamaišydami kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol lengvai apskrus. Palikite atvėsti.
2.Į lėkštę ar stiklainėlius sudėkite kuskuso salotas, griežinėliais pjaustytus agurkus, varškę, špinatus bei avinžirnius. Pagardinkite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK