Gal ir būtų keista vidury vasaros dalintis tokiomis sočiomis bei maistingomis pupelių, avinžirnių bei lęšių salotomis, tačiau kai daugiau lyja nei šviečia saulė, jos visai puikiai tinka pietums ar vakarienei. O istorija jų labai paprasta, užsisakiau paragauti vienoje kavinukėje, kai po ilgo pasivaikščiojimo bėgome slėptis nuo staiga užėjusio lietaus. Tada norėjosi kažko šilto ir sotaus. Patiko taip, kad iškart persikėlė ir į mano namų virtuvę! Patikėkite, jos tokios nereiklios, kad pakanka tikrai nedaug pastangų pagaminti, svarbu nepamiršti užmerkti pupelių bei avinžirnių, kad greičiau išvirtų.
INGREDIENTAI:
• ½ saujos per naktį ar bent kelias valandas mirkytų pupelių;
• ½ saujos per naktį ar bent kelias valandas mirkytų avinžirnių;
• 1 sauja lęšių;
• 150 g vyšninių pomidorų;
• Keli valg. š. mėgstamo pesto padažo.
KAIP GAMINTI:
1.Pupeles, avinžirnius ir lęšius išvirkite kartu. Palikite šiek tiek pravėsti, bet salotos turi būti dar šiltos - tokios skaniausios.
2.Smulkiau įpjaustykite vyšninius pomidorus bei viską pagardinkite pesto padažu. Patiekite.