Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-10-09

Salotos, kurios žavi savo paprastumu ir kartu puikiu skoniu bei spalvomis lėkštėje.

                                                                                   

 Kai Adelė pamėgo kukurūzus, kartu su ja  juos pamėgau ir aš. Kaskart atėjus sezonui mūsų namuose visada galima rasti bent kelias kukurūzų burbuoles, kurias verdame, kepame, gaminame iš jų košes, salotas ar tiesiog skaniname makaronus. Taip eksperimentuodamos neseniai atradome puikias avokadų ir keptų kukurūzų salotas, kurios tinka ne tik kai norisi greitos pietų ar vakarienės idėjos, bet ir kai ieškai kokio įdomesnio garnyro prie mėgstamo mėsos patiekalo. Ir spalvos! Jos tikrai pagyvina ir dieną, ir patiekalą.

 


INGREDIENTAI:


•    2 kukurūzų burbuolės;
•    Žiupsnis druskos;
•    Gabalėlis sviesto arba šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    2  minkštesni avokadai;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Žiupsnis juodųjų pipirų arba citrinpipirių;
•    Kelios šakelės šviežių kalendrų arba petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Kukurūzų burbuoles išvirkite. Išvirusias aptepkite sviestu arba alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol lengvai apskrus.
2.1 avokadą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, kitą – sutrinkite iki vientisos masės, kurią pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių, druska, citrinpipiriais arba tiesiog juodaisiais pipirais.
3.Iškeptas kukurūzų burbuoles atvėsinkite ir peiliu nuimkite kukurūzus.
4.Paruoštus kukurūzus sumaišykite su avokado gabalėliais ir avokado tyre. Papuoškite kalendromis arba petražolėmis.

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK