Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-10-22

Itin lengvai pagaminama cinamonu ir muskatu kvepianti moliūgų tyrė rudens kepiniams. 

                                                                         

 Moliūgų tyrė gardžiausiems rudens kepiniams - blynams, keksiukams, tortams, sausainiams ir net bandelėms! Keli baugiai gardūs Helovino receptai su cinamonu bei muskatu kvepiančia moliūgų tyre jau visai netrukus, tad, pirmiausia, dalinuosi kaip akimirksniu ją pasigaminti namuose. 

 

 

 

INGREDIENTAI: 


•1 moliūgas;
•Žiupsnis cinamono;
•Žiupsnis muskato;
•Žiupsnis imbiero


KAIP GAMINTI:


1.Nupjauname moliūgo višutinę dalį ir šaukštu išskobiame moliūgo sėklas.
2.Uždedame atgal moliūgo viršų ir kepame moliūgą 220 laipsnių orkaitėje, kol jis visiškai suminkštės. Kepimo laikas priklauo nuo moliūgo dydžio, bet gerą valandą jis tikrai užsibus orkaitėje. 
3.Iškepus moliūgui atsargiai nulupame jo žievę, ji turėtų luptis tikrai lengvai.
4.Moliūgo minkštimą maisto smulkintuvu sutriname iki vientisos masės. Pagardiname prieskoniais, išmaišome, sudedame į stiklinį indelį ir laikome šaldytuve. Galima moliūgų tyrę iškart gardinti ir ruduoju cukrumi, bet dažniau jį dedu jau gamindama, nes ne visada norisi saldžiai.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK