Atrodo, bulvių košė yra taip dažnai gaminama, taip dažnai valgoma, kad jau viskas, tuoj tuoj tuoj pabos ir bus pamiršta. Bet anaiptol! Aš vis dar sąžiningai ir atsakingai puolu skusti bulves ir gaminti purut purutėlę, šviežut šviežutėlę bulvių košę ne tik prie kokio neblogo kepsniuko, bet ir šiaip vakarienei. O jei dar ją taip ne-tikėtai pagardinus keliomis skiltelėmis česnako ir žiupsneliu čiobrelių, kažkaip nejučia suvalgai keliais šaukštais daugiau nei paprastai! :) Gal dėl neįprasto skonio, gal dėl skleidžiamo nuostabaus aromato. Nežinau. Bet šis bandymas patobulinti bulvių košę yra užskaitytas. Net labai :)
INGREDIENTAI:
• 6 -7 vidutinio dydžio bulvės;
• 7 skiltelės česnako;
• Gabalėlis sviesto;
• Stiklinė pieno;
• Žiupsnelis druskos bei džiovintų čiobrelių;
KAIP GAMINTI:
1.Nuluptas bulves ir česnako skilteles virkite kartu, kol suminkštės.
2.Kai daržovės išvirs, nupilkite vandenį ir viska sutrinkite.
3.Supilkite pieną ir įdėkite gabalėlį sviesto. Viską dar kartą gerai sutrinkite, kad gautųsi vientisa masė.
4.Pagardinkite druska bei čiobreliais. Čiobreliai nėra būtina, jei jų nemėgstate, galite drąsiai nedėti, bet man jie suteikia šiek tiek malonaus pikantiškumo :)
Virtuvės užrašai. Jei nebijote truputį kaloringesnės bulvių košės, galite vietoje pieno pilti grietinėlę, ji čia taip pat puikiai tinka :)