Burokėlius valgau visais metų laikais, nors labiausiai man jie patinka žiemą, kai didelio šviežių daržovių pasirinkimo tikrai nėra, o burokėliai sau saugiai mamos sandėliuke žiemoja ir laukia, kol atskubėsiu ir pakviesiu juos į savo virtuvę pasisvečiuoti :) O svečiuojasi jie gana dažnai: juos tai verdu, tai apkepu, tai lengvai karamelizuoju... Ypač gardūs balzamiko padažu karamelizuoti burokėliai, kurie patogiai įsitaiso ne tik šalia kokio kepsnio, bet ir paskanina salotas, pačias įvairiausias: su špinatais, su gražgarstėmis, su fetos sūriu, su skrudintais riešutais... kaip tik tą minutę norisi :)
INGREDIENTAI:
• Keli virti burokėliai;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Klasikinis balzaminis padažas (šiek tiek daugiau jo);
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis juodųjų pipiriukų.
KAIP GAMINTI:
1.Burokėlius supjaustykite griežinėliais arba lazdelėmis.
2.Įkaitinkite keptuvę, šliukštelkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite burokėlius.
3.Įpilkite balzamiko padažo (jo pagailėti nereikia), pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską šiek tiek pavartykite.
4.Kepkite, kol susidarys glazūra.
5.Tokius burokėlius galite patiekti su žalumynais: špinatais, gražgarstėmis ir pan. Taip pat apšlakstykite citrinų sultimis, suteiks gaivumo :)