Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-08-22

Lengvai ir be didelio vargo pagaminamas garnyras: kiek neįprastas, dailiai atrodantis ir skanus :)

                                                                

    Artėjantį rudenį vis dažniau primena visą vasarą puoselėto, rūpestingumu ir meile laistyto derliaus nuėmimas. Bet nėra jau taip blogai, kai tiek gėrybių priderėjo, tik spėk naujų receptų ieškoti ir gaminti! :) Ypač mėgstu, kai po bulviakasio lieka nemažai tokių šviežučių bulvyčių coliukų, kurias skanu išsivirti ar išsikepti tiesiog su lupenomis bei pagardinti žalumynu sviestu :) Aišku, močiutė jas greit susirenka ir sėkmingai panaudoja kitų metų bulvių sėjai, tačiau vieną kitą maišiuką visada parsivežu namo. Šiais metais coliukės pasitaikė kaip niekada gražios, apvalutės, todėl surizikavau pagaminti iš jų pikantiškas bulvytes. Puikus ir neįprastas garnyras! Beje, užbarsčius šviežio parmezano sūrio, man, kaip didelei bulvių gerbėjai, išvis iš to skanumo apsvaigo galva. Tikrai patiko :)

 

           

 

INGREDIENTAI:


•    500 g nedidelių šviežių bulvyčių;
•    6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
•    2 skiltelės česnako;
•    ½ citrinos;
•    Žiupsnelis saldžiosios paprikos miltelių;
•    3 – 4 a.šaukšteliai rudojo cukrais;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis raudonėlių;
•    Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
•    Kelios šakelės šviežių rozmarinų.

 

              


KAIP GAMINTI:


1.Bulvytes labai gerai nuplaukite. Šakute arba dantų krapštuku jas lengvai pabaksnokite, kad kepdamos daugiau įsigertų marinato :)
2.Paruoškite pikantišką marinatą: alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkiai tarkuotas česnako skilteles, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius, druską, raudonėlius bei rudąjį cukrų gerai išmaišykite.
3.Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba folija. Sudėkite bulvytes ir jas apšlakstykite marinatu. Uždenkite indą folija arba kepimo popieriumi ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol bulvytės suminkštės. Joms suminkštėjus, atidenkite indą ir dar kelias minutes palikite, kad lengvai apskrustų.

 

            

 

         Labai apsidžiaugiau, kai šaldytuve atradau parmezano sūrio, tai dar šiltas bulvytes perpjoviau perpus ir gausiai apibarsčiau smulkintu sūriu. Na pasakiškai tiko, kažkaip maniškiams skonio receptoriams tikrai labai labai patiko šis derinukas, tad vis dar negaliu atsidžiaugti :))

 

           

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK