Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-28

Puikus pasirinkimas kai norisi patiekalui suteikti sodresnį skonį ir daugiau spalvų :)

                                                                             

    Šviežios bulvės ir pūstažandžiai moliūgai yra puikus derinys, kuriam netrūksta nei švelnaus skonio, nei rudeniškų atspalvių, nei paruošimo būdų. Ir tinka jis ne tik lengvai vakarienei, tačiau puikiai įsitaiso ir lėkštėje kaip neįprastas, įdomus ir savo skoniu ryškus garnyras. Šeimininkutė pasirinkusi nustebinti svečius tokiu garnyru tikrai pamirš vargus prie puodų ir su šypsena priims visas liaupses ir komplimentus, kurių pasiruoškite išgirti nemažai: ypač iš ištikimiausių bulvių bei moliūgų mylėtojų!:)

 

     


INGREDIENTAI:


•    Kelios bulvės;
•    ¼ vidutinio moliūgo (jei kepsite daugiau bulvių, moliūgo prireiks irgi daugiau);
•    Gabalėlis sviesto;
•    Gabalėlio mėlynojo pelėsio sūrio;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Žiupsnelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
•    Stiklinė pieno (galima naudoti ir giretinėlę, tinka labai labai).


KAIP GAMINTI:


1.Moliūgą ir bulves nulupkite bei supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pasluoksniuokite moliūgų bei bulvių griežinėlius.
3.Pagardinkite juos druska bei juodaisiais pipiriukais, taip pat citrinos žievele ir užpilkite pienu.
4. Patrupinkite mėlyno pelėsio sūrio ir uždėkite kelis griežinėlius sviesto.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 50 min, kol daržovių griežinėliai suminkštės.
6. Kepimo pabaigoje dar kartelį patrupinkite sūrio ir kelias minutes dar pakepkite. Toks tik ką užbarstytas sūris, šiltas, šiek tiek tąsus prideda labai daug pliusų visam šitam reikalui :)

 

                 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK