Rimtam patiekalui – rimtas ir garnyras: tokios drūtos, dailiai apskrūdusios netvarkingai traiškytos bulvikės su lupenomis! Žinoma, dar būtinai reikia paminėti ir nuostabų čiobrelių bei rozmarinų aromatą, kuris taaaaip maloniai kutena nosį, kad nori nenori skubi prie stalo. O skubėti tikrai yra dėl ko :) Man, kaip didžiulei bulvių mylėtojai, taip paruoštos bulvės yra nepaprastai skanios ne tik kaip garnyras, tačiau ir kaip soti vakarienė: tiek su sviesto gabalėliu, tiek ir su grietinės ar varškės šaukštu. Jei dar šalia yra stiklinė kefyro, tai nieko tobuliau nebegaliu ir įsivaizduoti! :)
INGREDIENTAI:
• Kelios bulvės;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnelis su kaupu čiobrelių;
• Žiupsnelis rozmarinų;
• Žiupsnelis druskos;
KAIP GAMINTI:
1.Bulves švariai nuplaukite ir virkite su lupenomis. Jų pervirti nereikėtų, kai tik šiek tiek pradės minkštėti, galite traukti bulves ir palikti atvėsti.
2.Pravėsusias bulves lengvai įpjaukite keliais ruoželiais ir paspauskite, kad dailiai susitrėkštų. Jei netyčia bulvė išsilakstė į skirtingas puses, nenusiminkite ir gražiai sustatykite į vietą, visko ča su jomis pasitaiko :)
3.Paruoštas bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir gausiai gausiai čiobreliais bei rozmarinais. Tinka ir kitos prieskoninės žolelės :)
4.Sudėkite bulves į kepimo popieriumi išklotą indą ir dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių, kol bulvės lengvai ir gražiai apskrus.