Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-02-07

Nostalgiški mieliniai blyneliai, kurie akimirksniu virsta lengvai saldžiais žaismingais blynų vėrinukais. 

                                                                         

 Užgavėnės, kaip vaikystėje - su skaniausiais mieliniais blynais, kuriuos vis  dar kasmet kepa mano močiutė - lengvai apskrudusiais išorėje ir nepaprastai puriais bei minkštais viduje. Ir nors močiutės blynai įprastai būna didesni ir būtinai su obuolių uogiene, bet norint jie akimirksniu gali tapti mažyčiais, puikiai tinkančiais nuotaikingiems blynų vėrinukams. Ypač gardūs pertepti su šokoladiniu kremu, riešutų sviestu ar mėgstama uogiene. Ir, žinoma, gardinti bananais bei uogomis!

 

INGREDIENTAI:


•400 g "Malsena" aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
•300 ml pieno;
•10 g sausų mielių;
•2 kiaušiniai;
•1 arb. š. druskos;
•4 - 5 valg. š. cukraus;
•50 g sviesto

KAIP GAMINTI:


1.Į indelį beriame mieles ir įpilame šiek tiek šilto pieno. Maišome, kol mieles ištirpsta.
2.Į dubenį supilame likusį šiltą pieną, supilame paruoštas ištirpusias mieles, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
3.Suberiame druską, cukrų, miltus ir dar kartą viską išmaišome. Tešla turi gautis tiršta, jei reikia, įberiame dar šiek tiek miltų.
4.Ištirpiname sviestą ir supilame jį į tešlą. Išmaišome.
5.Tešlą supilame į konditerinį švirkštą ir formuojame norimo dydžio nedidelius blynelius įkaitintoje keptuvėje. Kepame lėtai, ant nedidelės kaitros.
6.Iš iškepusių blynų gaminame mielinių blynų vėrinukus
- jei norisi saldžiau, ant blynelių tepame šokoladinį kremą arba riešutų sviestą, desame bananų griežinėliųs ir papuošiame mėgstamomis uogomis. Patiekiame vienus ar su mėgstamu jogurtu.

 

 

Reklama | Malsena

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

 

 

 

 

Naujausi straipsniai